40-jarig jubileum!

40-jarig jubileum! Het verhaal….(we laten het nog even op de website staan…. we hebben er zó van genoten!)
 
Op zondag 9 september 2012, vierden we het 40-jarig jubileum van onze diensten vóór en mét mensen met een verstandelijke beperking! 
 
Het werd een heel fijn, geanimeerd en warm samenzijn en dat niet alleen omdat de zon zo geweldig meewerkte! Tussen de 170 en 230 mensen kwamen langs en bleven langer of korter genieten van het gebodene. 
 
In de voortuin van de kerk waren 2 grote partytenten opgezet. In de ene tent konden de mensen de hapjes en drankjes ophalen en in de andere waren een paar creatieve activiteiten mogelijk , t.w. het ”versieren” van vogelhuisjes en het maken van keramische ”etageres”. 
Op het grasveld stonden her en der tafels met stoelen en ook een aantal aanleuntafels opgesteld, en door die heerlijke zonnige dag werd daar veel gebruik van gemaakt en kwamen aanvankelijk maar weinig mensen de kerk in.
De damesvrijwilligers hadden een heel assortiment aan broodjes en andere lekkere hapjes voorbereid, er was van allerlei te drinken en de bezoekers maakten goed gebruik van het gebodene.
 
Het welkomstwoord en alle onderdelen van het programma werden door voorzitter Anneke Ottenhof aangekondigd, daarin voorafgegaan door belgerinkel van enkele jongeren.
 
Het zingen van het koor Passage en het gitaarspel van Mark Zwaan werden met veel genoegen beluisterd en ook de films van Carel van der Wijngaard en Lex de Lang,  die op twee grote Tv-schermen werden vertoond, kregen veel belangstelling.
 
Het laatste deel van het feest voorafgaand aan de dienst, kwam iedereen naar binnen en kwam Musicalgroep Esther uit de Scheppingskerk als een lopend koor het muzikale deel afsluiten. Dat was ook een geweldige en aparte ervaring in onze kerk! 
 
En toen was het puzzelen geblazen voor iedereen. Een variatie van grote en kleine houten puzzelstukken, die in de buurt van de pilaren waren geplaatst, moesten stuk voor stuk door de bezoekers naar de grote panelen onder het orgel worden gebracht, waarna er 4 mooie grote foto’s van de kerk ontstonden. Aldus werd ook de kerk zelf in de feestviering betrokken.
 
Ja en toen kwam de dienst, uiteraard ook met een feestelijk tintje, want Anneke c.s. hadden op diverse plaatsen in de kerk hele grote ballonbloemen aangebracht en bovendien was het Immanuelkoor uit Rotterdam onder (bege)leiding van pastor Roelof van Dijk aanwezig, die ook de dienst zelf met veel bezieling leidde, ook als vanouds en bijna vanzelfsprekend begeleid door organiste Bep Verra! Het werd zo uiteraard een fijne en druk bezochte dienst, waarvan iedereen heeft genoten.
 
We hebben intussen zelfs al een paar films over onze diensten op deze site staan, te weten een film die is gemaakt door Carel van der Wijngaard, die de busreis van de Swetterhage bezoekers laat zien, samen met een stukje van de dienst zelf, een film van Lex de Lang, die de geschiedenis van de diensten wat meer in beeld brengt en voorts ook nog de leuke film van de feestdag zelf, die ook door Lex de Lang is gemaakt. 
 
Uiteraard zijn we heel blij met deze films, die zo hartverwarmend onze bezoekers in beeld brengen!